Moda na piece konwekcyjno parowe Rational

Dzięki odpowiedniemu zapleczu, a dokładniej mówiąc dzięki innowacyjnemu sprzętowi gastronomicznemu zdecydowanie łatwiej jest odnieść sukces w branży gastronomicznej. Aby prześcignąć swoich największych konkurentów i przyciągnąć do swojego lokalu nowych klientów warto postawić na profesjonalny piec konwekcyjno parowy Rational. To właśnie dzięki temu niesamowitemu sprzętowi będzie można serwować pyszne i co najważniejsze bardzo zdrowe potrawy.

Czym tak naprawdę jest piec konwekcyjno parowy?

Profesjonalne piece konwekcyjno parowe Rational to tak naprawdę zwykłe piece konwekcyjne, do których dodano przydatną funkcję naparowywania komory. Zasada działania pieców konwekcyjno parowych jest bardzo prosta. Specjalne wentylatory przetłaczają gorące powietrze przez odpowiednią komorę. Gorące powietrze automatycznie przedostaje się do filtrów, które oczyszczają je z wszelkich drobinek tłuszczu. Po filtracji powietrze ponownie powraca do wentylatorów. Do komory wraz z powietrzem dostaje się także para wodna, dzięki której obróbka termiczna jest o wiele szybsza. Jest to najlepszy sprzęt dla tych osób, które raz na zawsze chcą zapomnieć o wysuszaniu się dań.

Profesjonalne wsparcie kucharzy

Porządny piec konwekcyjno parowy Rational jest doskonałym wsparciem nie tyko dla początkujących, ale również i dla doświadczonych kucharzy. Sprzęt ten jest bardzo łatwy w obsłudze i pozwala zaoszczędzić sporo czasu, pieniędzy i energii. Sprzęt ten doskonale sprawdzi się w niewielkiej kuchni, gdzie nie można skorzystać z wielu konkurencyjnych urządzeń.