Różne termoboxy

Termobox to pojemnik termoizolacyjny, w którym przewozi się jedzenie. Jest bardzo przydatny dla mniejszych i większych gastronomii, ponieważ coraz częściej jemy posiłki, które nie są przez nas przygotowane.

Usługi cateringowe są na coraz wyższym poziomie. Jedzenie przygotowane przez firmę gastronomiczną jest nie tylko zdrowe, ale i smaczne. Ważne jest, aby zostało ono dowiezione do wskazanego miejsca, gdzie zostanie podane.

Nawet najsmaczniejsze dania wiele tracą, jeśli nie mają one odpowiedniej temperatury i konsystencji. Firmy gastronomiczne bardzo się starają, aby przygotowane przez nie jedzenie, zostało dostarczone w odpowiednich warunkach.

Mały pojemnik termiczny na jedzenie

Jedzenie na wynos można zamówić lub po nie podjechać. W każdym punkcie gastronomicznym można kupić zupę lub drugie danie na wynos. Do tego są przeznaczone małe pojemniczki termoizolacyjne, które standardowo są białe lub przezroczyste. Przeważnie wykonane z polistyrenu, mogą być używane w mikrofali i są one jednorazowego użytku.

Pojemniki termiczne na jedzenie są jedno- lub kilkukomorowe. Jeśli nie posiadają pokrywki, to gastronomia powinna je zabezpieczyć folią termokurczliwą. Dzięki tym pojemniczków dowieziemy jedzenie do wskazanego miejsca.

Inny jeszcze rodzaj małych pojemniczków, to styropianowe petite box. Jest to pudełko z pokrywką, w którym przewiezie się warzywa, owoce, zimne oraz ciepłe dania i street food.

Duży termobox

Termobox to duże pudełko, które ma przeważnie podwójne ścianki i w środku szuflady oraz półki. Zaletą takiego opakowania jest możliwość złożenia go, co pozwala zaoszczędzić sporo miejsca w transporcie zwrotnym.

Gastronomie, które prowadzą usługi cateringowe, powinny postarać się o posiadanie pojemników termicznych na jedzenie, ponieważ jest to gwarancja dowiezienia produktów w stanie niezmienionym.

Źródło: www Sklep.technica pl